Lager- og logistik ejendomme

Er der fortsat efterspørgsel på lager- og logistikejendomme?

Tendensen på landsplan er ikke altid de samme som regionalt og lokalt. F.eks. oplever nogle områder et fald i efterspørgslen efter lager og logistiklokaler. Dette skyldes ikke at der er fald i efterspørgslen generelt. Efterspørgslen er mere fokuseret på de geografiske og trafikale knudepunkter end nogensinde før.

Lager og logistik

Kigger vi nærmere på Trekantområdet, der er ét af de trafikale knudepunkter i Danmark, ser vi at der her en stor forespørgsel efter lager- og logistikejendomme, samt produktionsejendomme.
Den store efterspørgsel har ført mange udlejninger med sig, og derfor er udbuddet i øjeblikket lavt.
Dette tvinger virksomheder til at gå andre veje. Flere overvejer at få bygget, men må også erkende at byggepriserne er steget betragteligt den seneste tid.
Ikke desto mindre bliver der solgt meget erhvervsjord i området i øjeblikket. For dem som mangler lokaler akut, vil de oftest blive nødt til at lempe deres krav eller udvide deres geografiske horisont. Nogle virksomheder må endda også vente med at ekspandere.

Vi modtager ugentlige henvendelser fra virksomheder, der både er i god tid og som akut søger efter lager- og logistikejendomme, men også produktionslokaler. Dette gælder for hele Trekantområdet.

Virksomhederne har alle forskellige krav til f.eks. antal af ramper og porte, tilhørende administration, gode tilkørselsforhold, isolering og energimærke. Men ét krav går nærmest igen hver gang. Det skal ligge tæt på motorvejen. De fleste virksomheder er villige til at gå på kompromis med ét eller flere af de andre krav, hvis det ligger rigtigt og motorvejsnært.
Det skal være nemt at komme rundt i hele landet, og der har Trekantområdet en fantastisk beliggenhed.

I øjeblikket er der flere spændene projekter undervejs, der ville kunne absorbere store dele af den store efterspørgsel. Men tendensen er klar, logistikken vil ligge rigtigt, og det vil få betydning for bygninger i sekundære områder. Så snart der er attraktive lokaler tættere på motorvejen, vil de bevæge sig imod dem.

Trekantområdet er af samme årsag attraktivt som investeringsområde, når det kommer til logistikejendomme. Lejerne må pt. have de lidt længere briller på, da udbuddet simpelthen ikke kan følge med.